Vremea în data de 21 august este una caniculară, chiar dacă e sfârșitul verii. Temperaturile din termometre vor atinge chiar și 40 de grade.

Astazi, valul de căldura va persista în toată țara, iar în sud și sud-est va continua să se intensifice, va fi caniculă, disconfort termic accentuat și indicele temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități. În rest, vremea va fi călduroasă, caniculară în zonele de câmpie din vest și est, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 36 de grade, local mai ridicate în Câmpia Română și Podișul Dobrogei până spre 38…39 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza îndeosebi în zona montană și submontană. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est.

În Bucuresti, valul de căldură se va menține, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, cu o temperatură maximă de 37…38 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin in prima parte a zilei, iar vântul slab până la moderat.

La munte, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior. 

La mare, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 35 de grade, iar cele minime între 22 și 25 de grade. Cerul va mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza. Temperatura apei mării va avea valori de 24…26 de grade.. 

 
 
Articolul precedentO femeie și-a aruncat copiii în vârstă de 2 și 3 ani de la balconul camerei sale de hotel, din Botoșani
Articolul următorCutremur cu magnitudinea 4,6, în noaptea de duminică spre luni, în România