La numai 3 zile distanță de la ultima captură din Bacău a unui exemplar de râs, un alt mascul cu vârsta de circa 4 ani și o greutate de 23 de kilograme, a fost capturat în cadrul proiectului LIFE Lynx, în pădurile administrate de Ocolul Silvic Soveja – Vrancea, de echipa formata din personal al Regia Nationala a Padurilor – Romsilva și al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice,

Obiectivul principal al proiectului LIFE Lynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor unde specia este amenințată datorită numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați.

Proiectul LIFE Lynx este coordonat de Serviciul Forestier Sloven și este susținut de Ministerul Mediului din România, facilitând implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – ACDB – este organizația responsabilă de proiect din România, iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat în decembrie 2018.
Mai multe informații despre proiect găsiți accesând link-ul
https://www.lifelynx.eu/despre-proiect/?lang=ro

Sursa video: ACDB

Articolul precedentULTIMA ORĂ Focșănenii din Centru, Gară și Obor, abonați la ENET, rămân fără căldură lunea viitoare
Articolul următorDe Ziua Unirii Principatelor: cum arată Strada Moș Ion Roată din Focșani