Directorul (încă) Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia”, Valentin Gheorghiță, l-a reclamat în instanță pe primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă. Acțiunea a fost înregistrată la Secția II Civilă și de Contencios Administrativ Fiscal a Tribunalului Vrancea, fiind vorba de anularea unui act administrativ sau suspendarea executării acestuia. Magistrații au dat termen de judecată pentru 12 decembrie a.c. Directorul Ateneului nu a răspuns la telefon pentru a ne lămuri despre ce act administrativ este vorba. Cel mai probabil, actul are legătură cu recentul concurs organizat pentru funcția de manager al Ateneului Popular, concurs în urma căruia Valentin Gheorghiță a obținut nota 7,33 la proiectul de management, la interviu a luat nota 6,33, rezultând o medie de 6,83, insuficientă pentru a primi un nou mandat. Gheorghiță nu a avut câștig de cauză nici la contestații. “Nu cred, nu consider că în cei 5 ani de activitate ai ultimului mandat a fost o activitate de sub nota 9. Se ştie ceea ce am făcut aici, ce activități și proiecte interesante, în special cu orchestra Unirea, cu corul Pastorala, pe care l-am preluat în 2015, cu Festivalul de Muzică Clasică, înfiinţat în 2015, primul festival de muzică clasică al judeţului nostru. Toate acestea au ridicat ștacheta din punct de vedere cultural, astfel că a fost surprinzător pentru mine că am fost subevaluat. Eu consider că am fost subevaluat în mod intenţionat, pentru a se declanşa acest concurs de proiecte la Ateneul Pastia”, ne-a declarat, la momentul respectiv, Valentin Gheorghiţă.

La rândul său, primarul Cristi Misăilă l-a acuzat pe directorul Ateneului că s-a autoplagiat. “Actualul director al Ateneului a picat examenul pentru că nu a fost la înălţimea pretenţiilor ridicate de un astfel de concurs. Mai mult decât atât, deşi dumnealui consideră că este “o notă subiectiv dată”, îl contrazic chiar documentele pe care le-a prezentat comisiei de concurs. Astfel, proiectul său de management pentru 2019-2021 este un copy-paste nereuşit după raportul de management 2014-2018. Concret, din cele 40 de pagini ale proiectului de management, paginile 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33 şi 34 sunt copiate la virgulă din raportul precedent. În aceste condiţii, orice alte comentarii sunt de prisos”, a spus primarul Misăilă într-un comunicat de presă.

Articolul precedentULTIMA ORĂ Rețele electrice avariate de rafalele de vânt
Articolul următorConsilierii locali din opoziție au plecat din sala de ședințe după ce i s-a interzis lui Costel Bîrsan să mai vorbească