Viceprimarul Focșaniului, Marius Iorga, este cercetat de Direcția Națională Anticorupție pentru că l-ar fi șantajat pe consilierul local Costel Bîrsan. Povestea datează din 28 noiembrie 2018, când Costel Bârsan susține că a primit, mai întâi, un apel telefonic de la un număr necunoscut, ocazie cu care i-a fost amenințată soția:

…un interlocutor/sau o interlocutoare (nu am putut distinge după voce sexul), cu o voce distorsionată (deghizată) mi-a cerut să-mi dau demisia din Consiliul Local al MunicipiuluI Focșani și m-a amenințat că, în caz contrar, soției mele i se poate întâmpla un accident chiar și în ipoteza în care s-ar deplasa pe trotuar”, susține Bîrsan, citat de Ziarul de Vrancea.

În aceeași zi, el a primit un SMS, de pe același număr, prin care i se cerea să demisioneze din Consiliul Local. În caz contrar, i se punea în vedere că vor apărea mai multe fotografii și clipuri de natură amoroasă.

„Dragă Bârsan am câteva poze și 2 filmulețe suficient de clare și neinterpretabile cu aventurile amoroase care îți vor aduce prejudicii atât funcției cât și familiei tale. Ai termen până pe 20.12.2018 să-ți dai demisia din CL. În caz contrar vor fi date în eter în 23.12. Sărbători fericite! AMR 26 zile”, se arăta în SMS-ul primit de Costel Bârsan.

Amenințările i-au fost transmise imediat după ce UNPR Vrancea a decis să-l excludă din partid pe Bîrsan, pentru a-și pierde mandatul de consilier local. Între timp, însă, decizia de excludere a fost anulată de conducerea centrală a partidului.

Costel Bârsan s-a adresat procurorilor care au stabilit că există indicii și probe consistente care-l indică pe viceprimarul Marius Iorga, ori o persoană pusă de acesta, drept autor al amenințărilor. În urma cercetărilor oamenii legii au stabilit că amenințările au fost făcute de pe o cartelă telefonică achiziționată de șoferul viceprimarului Marius Iorga.

„Din probele adminisrate în cauză a rezultat faptul că numărul de telefon 0739284585, de pe care a fost apelată persoana vătămată Bîrsan Costel la data de 28.11.2018 este o cartelă prepaid care a fost achiziționată la aceeași dată de către numitul Sava Gheorghe, șoferul viceprimarului din Mun. Focșani, Iorga Marius…”, se arată în ordonanța DNA Galați.

Procurorii au reținut că există probe suficiente care îl indică pe viceprimarul Marius Iorga drept omul din spatele amenințărilor.

„Da, este adevărat că eu am cumpărat cartela de la un centru de telefonie, dar amenințările sunt doar în capul domnului Bîrsan. Și da, sunt cercetat de procurori, dar nu am fost audiat până acum, am fost doar înștiințat iar cercetările s-au derulat pe rapid. Nu aveam ce folos să obțin, și cu Bîrsan și fără Bîrsan, PSD-ul tot 11 consilieri avea”, susține Marius Iorga.

Atât Bîrsan cât și Iorga au intrat în Consiliul Local Focșani ca și colegi de partid – PMP/UNPR. Ulterior, Iorga s-a întors la UNPR, și-a oferit serviciile, prin vot, PSD-ului, și a fost pus viceprimar. De precizat că soția lui Bîrsan, Victoria, este prim-procurorul județului din decembrie 2017.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 5. Imunizare politică pe model american
Articolul următor100% TU DECIZI! Tudorel Toader, procuror comunist, apoi ministrul lui Dragnea care a „executat-o” pe Kovesi la comandă