Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea a anunțat că s-a autosesizat după ce Realitatea de Vrancea a semnalat nereguli la un drum comunal din comuna vrânceană Tănăsoaia dau și la o școală din aceeași localitate, ale căror reabilitări, prin fonduri de la buget, în cadrul programului PNDL (Programul Național de Dezvoltare Rurală), au fost făcute de mântuială. „În urma apariției în mass media a unor materiale de presă legate de investiții PNDL în comuna Tănăsoaia, IPJ Vrancea s-a autosesizat și va efectua verificări pentru a stabili dacă cele aduse la cunoștința publicului sunt de natură a încălca legea penală”, a declarat Lidia Brașoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

Două proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în comuna vrânceană Tănăsoaia ilustrează jaful din bani publici prin acest program.

Primul proiect, reabilitarea drumului comunal din satul Nănești (comuna Tănăsoaia): potrivit Realitatea de Vrancea, constructorul a turnat asfalt direct pe pământ iar, în unele zone, drumul este atât de îngust, încât nu pot trece două mașini una pe lângă alta. În plus, pe anumite porțiuni pământul o ia la vale, dar nu s-a făcut nici o consolidare a malului. Citește mai multe pe Realitatea de Vrancea.

Al doilea proiect a vizat reabilitarea și extinderea cu 3 săli de clasă și un grup sanitar a școlii din Feldioara. Acum, potrivit Realitatea de Vrancea, școala arată ca abandonată, acolo nefiind de fapt niciun șantier. Singurele lucrări realizate – montarea tablei pe jumătate din acoperiș și câteva săpături în curte.

Reamintim că ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a depus plângeri la DNA pentru cheltuirea nejustificată a banilor în mai multe proiecte finanțate prin PNDL.

Articolul precedentPentru a nu părăsi orașul, Primăria Adjud le oferă locuințe medicilor, profesorilor și polițiștilor
Articolul următorFostul prefect al Vrancei, Sorin Hornea, urmărit penal pentru abuz în serviciu