În cursul dimineţii zilei de 31.07.2019 am fost informaţi de către un asistent maternal profesionist, salariat al Direcției  Generale de Asistență Socială și Protecţia Copilului Vrancea, că există suspiciunea săvârșirii unui abuz sexual asupra unei minore în vârstă de 14 ani, pe care o are în îngrijire și supraveghere, de către un bărbat în vârstă de aproximativ 66 ani, cu domiciliul în aceeași localitate. Au fost sesizate organele de anchetă, aceștia procedând imediat la preluarea cazului şi audierea suspectului.

Din informatiile pe care le deţinem la acest moment, suspectul și-a recunoscut fapta şi urmează a fi audiat de către procurori. Minora, însoţită de specialiștii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea şi de reprezentanţi ai poliţiei, va fi examinata medico-legal, ulterior urmând a fi audiată de către procurorul de caz, în prezența psihologului și a unui avocat.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului Vrancea va depune toate diligențele necesare, atât pentru realizarea nevoilor psihoemoționale ale minorei, inclusiv introducerea acesteia într-un program de psihoterapie, cât și măsuri de prevenire și informare a comunităților locale, precum și a asistenților maternali profesioniști și a șefilor de centre rezidențiale, cu privire la identificarea factorilor de risc ce pot aduce atingere integrității și securității minorilor, precum și necesitatea dezvoltării conștiinței publice în intervenția timpurie și sesizarea de îndată a organelor competente în soluționarea unor astfel de situații. (DGASPC Vrancea)

 

 

Articolul precedentVIDEO NU MAI HRĂNIȚI URȘII! Un vrâncean s-a apropiat periculos de mult pentru a hrăni un urs
Articolul următorCe mai fac primarii din Vrancea: marcaj rutier pe drum de piatră