În Monitorul Oficial din data de 18.09.2018 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 714/2018 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării în interesul serviciului, act normativ care va abroga începând cu data de 01.01.2019, HG 1860/2006.

Prin noua reglementare, valoarea diurnei delegare sau detașare va crește la suma de 20 lei/zi, comparativ cu 17 lei/zi cât este în prezent.

De asemenea, persoana delegata într-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca si care nu se poate înapoia la sfârșitul zilei de lucru, va beneficia de o alocație zilnica de delegare compusă din:

a) o indemnizație de delegare, in cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcția pe care o indeplineste si de autoritatea sau instituția publica in care își desfășoară activitatea;
b) o alocatie de cazare, in cuantum 230 lei/zi, in limita căreia trebuie sa își acopere cheltuielile de cazare.

Mai mult de atât, ordonatorul de credite va putea aproba, în situații temeinic fundamentate, majorarea alocației de cazare  cu pana la 50%.

În reglementarea prevăzută în HG 1860/2006, decontarea cheltuielilor de cazare se efectua pentru o cameră cu  pat individual sau cu două paturi, a căror clasificare trebuia să fie de maximum 3 stele sau flori.

Sursa: https://sindicateuropol.ro/se-modifica-diurna-acordata-politistilor/

Articolul precedentPrimăria Focșani le cere focșănenilor să-și taie porcii înainte să-i omoare pesta. Târgurile de animale vii sunt interzise
Articolul următorPrimarul Misăilă vrea să cumpere, din banii focșănenilor, clădirea afaceristului Țuțoi, cu 660 de mii de euro, pentru Serviciul Taxe și Impozite