Războiu din Ucraina a ajuns în ziua a 567-a.

UPDATE – Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la un centru spaţial din estul Rusiei 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit, miercuri, la un centru spaţial din estul Rusiei, înaintea unor discuţii anticipate privind armele şi la doar câteva ore după ce Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în apele din largul Peninsulei Coreene, transmite CNN.

UPDATE 8:40 – Atac cu rachete de croazieră asupra portului Sevastopol din Crimeea, urmat de un incendiu masiv

Șantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc, miercuri dimineață, și două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete și trei ambarcațiuni rapide asupra portului, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

UPDATE 8:20 – Au fost bombardamente din nou la graniţa României, noaptea trecută. Portul Reni, de pe Dunăre, situat la 200 de metri de apele noastre teritoriale a fost bombardat de forţele ruse, în jurul orei 2 dimineaţa. 

UPDATE 1:00 – Mesaj RO-Alert trimis de ISU Tulcea pentru a avertiza asupra pericolului căderii unor obiecte din spațiul aerian – Mai multe drone în zona Ismail

UPDATE Wall Street Journal: Alexei Navalny ar putea fi parte a unui schimb de prizonieri între Rusia și SUA
Conform surselor Wall Street Journal, disidentul rus Alexei Navalny ar putea fi implicat într-un schimb de deținuți între Rusia și SUA. Informația vine de la oficiali occidentali care discută despre un potențial acord de schimb de prizonieri ruși cu țările occidentale.

În luna august, Navalny a primit o sentință de 19 ani de închisoare de la un tribunal moscovit, fiind acuzat de extremism în legătură cu activitatea Fundației sale Anticorupție. El își servește deja o condamnare de nouă ani.

UPDATE: Un avion SU-20 s-a prăbușit în sudul Rusiei
Ministerul Apărării rus a confirmat că un avion de tip SU-20 s-a prăbușit în sudul țării. Destinul echipajului rămâne necunoscut.

UPDATE: Zelenski se va întâlni cu Netanyahu la Adunarea Generală a ONU
Președintele ucrainean și prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, vor avea o întâlnire în cadrul Adunării Generale a ONU din New York, conform ambasadorului israelian în Ucraina, Michael Brodsky. Agenția de știri ucraineană Ukrinform a raportat această informație. „Întâlnirea dintre Netanyahu și Zelenski va avea loc la New York în zilele următoare. Ambii lideri vor fi prezenți la sesiunea Adunării Generale a ONU”, a menționat diplomatul pe Telegram.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al președintelui Zelenski, Serhii Nikiforov, a confirmat că președintele va fi prezent la Adunarea Generală a ONU din New York. La data de 20 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU va organiza o dezbatere publică despre Ucraina, la care vor lua parte lideri de stat și guvernamentali.

Articolul precedentPeste 1.200 de microbuze electrice școlare, finanțate din PNRR, pentru transportul elevilor
Articolul următorEdi Iordănescu: „Aveam nevoie de această victorie”