Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă (PSD) spune că presa i-a răstălmăcit cuvintele atunci când a declarat că România este condusă de un președinte care nu e ortodox și că, din acest motiv, nu au fost nici până acum instalați miniștri în două ministere.

„Doresc să îmi exprim public regretul vizavi de faptul că unele persoane și organe de presă au dat un cu totul alt sens declarațiilor mele din cadrul unui interviu acordat postului local de televiziune Atlas TV Focșani. Din lipsă de subiecte sau din motive care nu au nicio legătura cu informarea corectă a publicului, cuvintele mele au fost scoase din context tocmai pentru a mi se putea reproșa că am folosit expresii care aduc atingeri de ordin religios Președintelui României, domnul Klaus Johannis. Nimic mai fals!

Pentru cei care nu au văzut emisiunea în integralitatea ei, fac precizarea că exprimarea mea a fost următoarea: “Iată că suntem într-o situaţie total neplăcută, să ajungem să avem o guvernare ciuntită şi nici în acest moment să nu avem în două ministere extrem de importante miniştri pe post din considerente mai puţin ortodoxe.” Și așa cum stim cu totii, cuvântul ortodoxie este de origine greacă, fiind format din orthos şi doxa, adică drept, corect, rațional și opinie, părere, credință, acestea fiind de fapt și semnificațiile cuvintelor mele. Iar când am declarat “că nu avem un ortodox care să ne conducă, deşi suntem un popor ortodox”, practic am dorit să spun că din păcate nu avem un Președinte care să se gândească la popor. În aceste condiții, orice alte interpretări sau deturnări de sensuri nu sunt decât încercări de dezinformare a cetățenilor și de introducere pe agenda publică a unor false teme de discuție.

Fără a avea vreun moment intenția de referire la apartenența religioasă a oricărei alte persoane, fie ea și ocupanta unei înalte poziții publice, vreau să îi asigur pe focșăneni că voi continua să fiu același om, iar cei ce mă cunosc, familie, prieteni sau simpli cetățeni, știu că am manifestat întotdeauna respect față de toți ceilalți, indiferent de confesiunea religioasă din care fac parte”, susține Misăilă într-un comunicat de presă.

Articolul precedentDupă ce a tăiat corcodușii din Focșani, Misăilă plantează „corcoduși bioenergetici”, în Bahne
Articolul următorVrancea, trei cazuri de gripă la copii de grădiniță