Primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă (PSD) este de părere că DNA și SRI au alungat forța de muncă din țară. Asta după ce, acum o săptămână, declara că #diaspora se întoarce buluc în România datorită guvernării PSD – ALDE.

“Este un lucru foarte grav care s-a întâmplat în România în general. Şi o spun cu toată convingerea şi cu toate argumentele. Au fost acţiuni care au distrus agenţii economici. Este vorba de DNA, de SRI, acele instituţii care au făcut acele protocoale dezvăluite de Ministerul Justiţiei. Abia acum se văd repercusiunile acestor acţiuni prin care s-a dus o luptă împotriva oamenilor de afaceri din România. Foarte mulţi agenţi economici mari au fost închişi. Forţa de muncă specializată pe care dumnealor o aveau a trebuit să-şi caute de muncă. Într-o anumită perioadă, şi spun foarte clar, perioada de guvernare Cioloş, nu au fost atrase fonduri europene, nu au fost făcute finanţări, iar aceste firme mari, care lucrau cu statul, s-au văzut nevoite să-şi restrângă activitatea. În acel moment specialiştii a trebuit să-şi caute de muncă în altă parte. A fost o perioadă foarte clară, din 2015 până la sfârşitul lui 2016, când efectiv lucrările de investiţii în România au stagnat. Toate aceste lucruri s-au repercutat asupra acestor investitori, care au trebuit să-şi restrângă activitatea. Angajaţii lor negăsind de muncă în altă parte au luat calea străinătăţii şi iată că în momentul de faţă când există foarte multe investiţii, există o infuzie masivă de capital în infrastructura din România, nu are cine să lucreze”, a spus primarul Misăilă la o emisiune a Atlas TV Focșani.

Sursa video: Atlas TV

Articolul precedentPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști
Articolul următorPARADOXAL: Fratele primarului Misăilă, care spune că Diaspora se întoarce buluc acasă, muncește în Italia din anul 2000