Liderii PNL Vrancea îi cer prefectului Sorin Hornea să demareze procedurile pentru organizarea de alegeri locale parțiale în cele 3 comune care nu mai au primari: Bordești, Vintileasca și Reghiu. Ultima localitate a rămas fără edil șef după o sentință definitivă a Curții de Apel Galați. Suspendarea din funcție a lui Răduță Macovei a venit, însă, după mai bine de un an și jumătate de la decizia definitivă a Curții de Apel Galați de condamnare cu suspendare. Liberalii vrânceni acuză prefectul și secretarul comunei Reghiu de tergiversare în cazul lui Macovei, din moment ce nu s-au demarat procedurile de suspendare din funcție imediat după sentința definitivă a instanței. Sentința de condamnare s-a dat pe 28 iunie 2017, iar ordinul prefectului de suspendare a primarului a fost emis pe 10 octombrie 2018. ”Eu am vorbit cu domnul prefect imediat după pronunțarea sentinței, însă acesta mi-a spus că așteaptă raportul secretarului comunei Reghiu. Am vorbit și cu secretarul, am vorbit iar cu prefectul, dar nu s-a dat niciun ordin. Atunci am atacat în instanță și am trimis memorii la MAI, la SGG, la ANI. Până la urmă, prefectul a fost nevoit să emită ordinul de suspendare, abia în octombrie anul trecut. După ce Curtea de Apel Galați a respins acțiunea în instanță a lui Răduță Macovei, de suspendare a actului administrativ al Prefecturii, eu am mers cu decizia la Primăria Reghiu. Răduță Macovei nu mai are voie să semneze niciun act, chiar dacă el a cerut și anularea ordinului prefectului în instanță”, a susținut președintele PNL Reghiu, Neculai Nemuț, care este și consilier local în comună, iar în perioada 2008-2012 a fost viceprimar.

Atât Neculai Nemuț cât și liderii PNL Vrancea i-au cerut prefectului Sorin Hornea să urgenteze procedurile de organizare a alegerilor locale parțiale în Reghiu și în celelalte două comune rămase fără primari. ”În Vrancea e o caracatiță care, de aproape 30 de ani, a cuprins toate domeniile. Ați văzut că Răduță Macovei a avut câștig de cauză în instanțele din Vrancea, dar a pierdut la Galați. Ar fi cazul ca prefectul să-și asume responsabilitatea demarării procedurilor de organizare a alegerilor parțiale”, a declarat deputatul PNL Ion Ștefan.

Sorin Hornea este prefect al județului Vrancea din luna martie 2016, numit de Guvernul Cioloș. Surprinzător pentru mulți, el a rămas în funcție și după ce PSD a preluat guvernarea, în decembrie 2016. Hornea este, probabil, singurul prefect rămas în funcție din timpul Cabinetului Cioloș. Sorin Hornea a mai deținut funcții de prefect și subprefect în perioadele guvernărilor PNL și PDL.

Articolul precedentO mașină a luat foc pe Bulevardul Unirii din Focșani
Articolul următorISU Vrancea a desemnat ”Pompierul lunii decembrie”