Pentru că nu mai sunt bani de salarii, Guvernul Dăncilă dă afară 4000 de angajaţi din învăţământ.

Guvernul vrea să dea dea afară 4000 de profesori şi personal auxiliar, măsura ar veni ca urmare a lipsei de bani la bugetul de stat. Pentru Vrancea, numărul profesorilor și a personalului auxiliar care va fi disponibilizat este de 112, avertizează sindicaliștii din învățământ.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” atrage atenţia că 4.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ riscă să-şi piardă locul de muncă şi solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 4884/2018. Sindicatul anunţă că va acţiona în justiţie Ministerul Educaţiei Naţionale. Potrivit sindicatului, inspectoratele şcolare au trecut la tăierea celor 4.000 de posturi la nivel naţional, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului şcolar. „Este vorba de personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic”, arată un comunicat al Federației Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Articolul precedentRazie la traficanții de țigări contrafăcute, în această dimineață, în Piața Moldovei
Articolul următorConsilierul local focșănean Costel Bârsan: mi s-a oferit mită, din partea Primăriei Focșani, ca să votez un proiect