Noi dezvăluiri bombă la Culisele Statului Paralel privind tunurile imobiliare pe care le-a dat OMV, sub privirile impasibile ale statului român. Un raport întocmit anul trecut arată date de-a dreptul halucinante: cele aproximativ 1800 de hectare de teren care au fost folosite de OMV pentru o mărire de capital au fost cumpărare cu un preț mediu de 8 lei pe mp, dar valorează milioane de euro, dacă ajung să fie vândute.

Conform contractului de privatizare, existau circa 1800 de hectare de teren a căror situație trebuia clarificată într-un termen de 3 ani de la privatizare, adică prin 2007. Situația s-a clarificat însă abia in decembrie 2022, iar datele sunt absolut șocante. 

Imagine

 

Raportul de evaluare arată prețuri ridicole pentru suprafețe de teren in zone cu un potențial imobiliar uriaș : 100 lei/mp la Constanța, 95 lei/mp în Ilfov.

CONSTANȚA

6 hectare/ 60.000 mp
Preț 6.282.655 lei
105 lei/mp

Potrivit Ancăi Alexandrescu, compararea cu orice ofertă imobiliară arată discrepanțele uriașe. “Am verificat pe site-urile de specialitate, 200 de euro/mp în Tomis Nord, Constanța zona km 5, in afara orașului, 146 euro/mp, Constanța oraș – 253 euro/mp. În schimb, OMV a dat 105 LEI/mp.”

Aceeași situație este și în ILFOV.

2 hectare/ 20.000 mp
Preț 1.810.893 lei
90,54 lei/ mp

Pentru comparație, prețurile agențiilor imobiliare pentru zonele limitrofe sunt de 145 de euro/mp în Mogoșoaia, 180 euro/mp într-o localitate din Ilfov și 260 euro/mp în Voluntari.

În aceste condiții, valoarea de piață a celor 1800 de hectare de teren ale OMV Petrom ar ajunge la 50 de milioane de euro. Realizatoarea a precizat că vina nu este a evaluatorilor, ci a reglementărilor, pe care autoritățile nu par interesate să le modifice.

Imagine

 

“Aș vrea să poată face și românii de rând așa. Să se ducă la primărie fără cadastru, să nu respecte valorile impuse de grilele notariale.  În 2009, in 2014, se vedea clar in raportul Curtii de Conturi că toată lumea știa că este păgubit statul român, că nu se respect clauzele și că este vorba de formă continuată, dar nu s-a întâmplat nimic,” a afirmat Anca Alexandrescu.

CITEȘTE ȘI: Legea în România, impusă de austrieci. Minciuna OMV și cum e distrus capitalul autohton de 20 de ani, dezvăluite la Culisele statului paralel

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ: România nu e a lui Orban, nici a lui Putin, ori a oricui crede că i se cuvine! Este a românilor, indiferent de etnia din care fac parte!
Articolul următorBobby Păunescu: Este timpul ca politicienii să înțeleagă faptul că cetățeanul este cel mai important