Nicolae Ciucă a anunțat că PNL și-a ținut promisiunea de a „susține și prin vot creșterea pensiilor românilor”, după votul final dat de Parlament pe noua lege a pensiilor în România.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a declarat că PNL şi-a ţinut promisiunea de a susţine şi prin vot în Parlament creşterea pensiilor românilor.

„PNL și-a ținut promisiunea de a susține și prin vot în Parlament creșterea pensiilor românilor. Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaților – cu contribuția parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgență, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil.
 
Ca liberali, vrem ca seniorii României să aibă nivelul de trai pe care îl merită, după o viață de muncă. Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori – de la 1265 lei, la 1785 lei”, a transmis Nicolae Ciucă, președintele PNL, într-un mesaj postat pe Facebook, după votul final pe noul proiect de lege a pensiilor.
 

Noua lege a pensiilor a primit luni seară votul final în Parlament. A fost adoptată cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” și 17 abțineri.

Noua Lege a pensiilor a fost adoptată în Parlament – Decizie crucială pentru toți românii – Câți bani primesc peste 4,7 milioane de pensionari

 

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. După vot, legea merge spre promulgare către președintele Klaus Iohannis, în cazul în care nu va fi depusă nicio sesizare la Curtea Constituțională.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a intrat în dezbaterea deputaților, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii poate fi consultat AICI

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Muncii, după adoptarea noii legi a pensiilor: Este sustenabilă, în bugetul pe 2024 vor fi bani
Articolul următorȘedință comună SECRETĂ a Senatului și Camerei Deputaților – Presa nu are acces, parlamentarii au interzis să filmeze, stenograma ședinței nu va fi publicată