Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, alături de reprezentantele Agenției Naționale de Egalitate de Șanse, susținută de Departamentul de Stat al SUA și a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați, s-au deplasat astăzi, 1 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială din comuna Dumbrăveni și la Căminul Cultural din satul Cândești, pentru a purta dezbateri pe tema sclaviei moderne.

Principala atracție a activității a reprezentat-o Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne, un microbuz colantat cu imagini semnificative, menit să călătorească prin țară, pentru a promova scopul campaniei. În interiorul microbuzului sunt amplasate manechine, fiecare prezentând experiențe reale ale unor persoane ce au suferit diferite forme de exploatare, vizitatorii având astfel posibilitatea să asculte poveștile acestora.

Acesta a fost plasat astăzi în curtea școlii din comuna Dumbrăveni și în curtea Căminului Cultural din satul Cândești și a adunat în jur comunitatea locală, pentru a discuta despre o problemă ce poate afecta orice persoană, în orice moment. La activitate au participat peste 125 de copii din clasele V – VIII, primarii comunelor Urechești, Golești, Popești, Gugești, Bordești, Dumitrești și Obrejița, precum și cetățeni din comuna Dumbrăveni. Muzeul Mobil și-a început călătoria prin țară astăzi, la Dumbrăveni și va poposi în județul Vrancea până pe data de 4 noiembrie a.c., ocazie cu care vor fi desfășurate activități și pe raza municipiului Focșani. De asemenea, campania va fi continuată în perioada 25 – 30.11.a.c., când Muzeul Mobil își va redeschide ușile pentru vizitatori.

Articolul precedentRealitatea Plus se vede acum în toată țară. RCS & RDS a introdus postul TV în grilă
Articolul următorULTIMA ORĂ Accident pe „Drumul morții” DN2- E85, la ieșire din Dumbrăveni, spre Buzău. Trei persoane rănite, traficul blocat