Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că în şedinţa de Guvern se va majora cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi şi Executivul va acorda şi facilităţi fiscale pentru părinţi.

”Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care ţin mult: majorăm cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi”, a spus premierul Ciolacu la începutul şedinţei.

”Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”, mai spune Marcel Ciolacu.

Ministrul Muncii: Indemnizația de creștere pentru gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu 50%!

„Guvernul din care fac parte vine cu o măsură corectă și așteptată pentru mamele și tații de gemeni, tripleți și multipleți.
Datorită Hotărârii de Guvern adoptată azi, #indemnizația de creștere a copiilor pentru #părinții care au gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu câte 50% pentru fiecare copil! Sunt mamă și știu că nu există sentiment mai intens decât bucuria de a fi părinte, nu e bogăție mai mare! Iar când în viața unei familii apar mai mulți #copii dintr-o dată împlinirea este mare, dar și responsabilitățile sunt pe măsură! Este firesc în cazul oricărei familii în care cresc în același timp mai mulți bebeluși să fie acordați mai mulți bani, deoarece și cheltuielile sunt mai mari. Vreau să le mulțumesc și colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, dar și din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care au făcut ca acest proiect să ofere un beneficiu mult așteptat pentru toți părinții de gemeni și multipleți”, a transmis ministrul Muncii.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAvertizare ANM: Cod galben de fenomene periculoase
Articolul următorAustria, o nouă palmă la adresa României. A fost respinsă din nou aderarea țării noastre la Schengen