Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” și Școala Gimnazială ”Ion Basgan” din Focșani vor intra, în scurt timp, în reabilitare. Prin urmare, în aceste unități nu se mai pot desfășura cursuri în anul școlar 2019-2020. Astfel, de la toamnă, elevii și cadrele didactice de la cele două școli își vor ține cursurile în alte unități de învățământ din Focșani. Săptămâna trecută a avut loc o ședință, cu participarea reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, a directorilor unităților de învățământ și a primarului municipiului Focșani. Potrivit celor discutate, repartizarea elevilor și cadrelor didactice din cele două școli care vor intra în reabilitare este următoarea:

– Școala ”Duiliu Zamfirescu”: Școala ”Alexandru Vlahuță”, Școala ”Nicolae Iorga”, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”, Liceul cu Program Sportiv;                    – Școala ”Ion Basgan”: Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu”, Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea”, Grădinița Nr. 2 (pe Strada Alecu Sihleanu).

Deocamdată, nu au fost luate alte hotărâri cu privire la aceste mișcări care vor bulversa activitatea didactică (și nu numai) pentru peste 1.500 de copii și circa 100 de profesori și învățători din cele două unități școlare, ambele cu rezultate foarte bune la concursurile pe discipline și la Evaluarea Națională. Clasele I-IV vor fi separate de cele de gimnaziu, iar în unitățile școlare ”gazdă” se va învăța în două schimburi. Este posibil să se organizeze și transport școlar cu autobuzul, mai ales pentru elevii din ciclul primar. ”Nu am stabilit toate detaliile. Așteptăm decizia domnului primar, așteptăm să vedem când vor începe lucrările la cele două școli. Vom vorbi și cu părinții pentru a ne pune de acord cu privire la modul de organizare”, ne-a declarat Dorin Cristea, inspectorul școlar general al ISJ Vrancea.

Articolul precedentFemeia căutată în mai multe județe, găsită înecată în Râmna
Articolul următorUn focșănean și-a găsit sfârșitul în Galați. El a intrat cu mașina într-un mal de pământ