Angajații Căminului de bătrâni Focșani sunt cercetați penal pentru presupus furt de hrană. În realitate, aceștia spun că acesta este răspunsul autorităților pentru că au avut curajul să-l reclame pe preotul care conduce instituția, pentru hărțuire și abuz. Ancheta Poliției în cazul presupusei hărțuiri a unor angajați de către preotul Ifrim bate pasul pe loc.

Circa 20 de angajați ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Focșani au primit sesizări din partea conducerii cu privire la ”nerespectarea fișei postului” și ”sustragerea, în formă continuată, a hranei beneficiarilor”. Sesizările au fost datate pe 27 noiembrie, dar au fost aduse la cunoștința angajaților abia săptămâna trecută. Astfel, angajații unității au fost chemați, pe rând, la poliție, ca să dea declarații. Sunt, în general, infirmieri, asistenți, bucătari etc, adică aproximativ două treimi din totalul de 30 de angajați ai Căminului. Atașate sesizărilor sunt hârtii cu detalii privind zilele și orele cu presupusele furturi de hrană, cu fotocopii de pe imaginile camerelor de supraveghere din incinta instituției. În cadrul audierilor de până acum, celor acuzați nu li s-au prezentat imaginile video care i-ar incrimina, pentru a putea da declarații în cunoștință de cauză. În același timp, deși este ilegal, șefii Direcției de Asistență Socială și Medicină Școlară au demarat o anchetă disciplinară, înainte de finalizarea anchetei penale. Situația este tensionată la Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani de mai mult timp, odată cu instalarea în funcția de director a preotului Cătălin Ifrim. Tensiunile au răbufnit în momentul în care o infirmieră l-a acuzat pe director de hărțuire și agresiune. Poliția a deschis un dosar penal, însă, din motive inexplicabile, ancheta bate pasul pe loc. Sau există o explicație, în interesele și persoanele care îl sprijină pe directorul acuzat.

Articolul precedentULTIMA ORĂ Comuna Bordești are viceprimar de la PNL
Articolul următorFără surprize la Spitalul Județean Focșani: Constantin Mîndrilă, singurul candidat pentru postul de manager