După zeci de ani în care acestă specie nu a mai fost zărită în România, unul dintre puținele exemplare din Europa de vultur pleșuv negru (Aegypius monachus) a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice din Focșani. (http://www.acdb.ro/…/centrul-pentru-reabilitarea-faunei-sal… )


Epuizat după un zbor lung și ușor rănit la o aripă, de vulturul pleșuv negru a poposit în curtea unui localnic din localitatea Câmpineanca, județul Vrancea. Localnicul a apelat serviciul de urgență 112, un echipaj al Jandarmeriei a capturat exemplarul iar aceștia au anunțat echipa de intervenție a Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB din Focșani, care a preluat exemplarul de vultur pleșuv negru, oferindu-i-se îngrijirea de specialitate necesară.
Exemplarul din specia Aegypius monachus, provine din Spania, este monitorizat prin GPS și face parte dintr-un proiect de repopulare cu această specie în Bulgaria. Scopul proiectului implementat de către vecinii noștri Bulgari este să stabilească o populație de vulturii pleșuvi negri ce cuibăresc în Bulgaria și să conecteze această populație cu sub-populațiile din aceiași specie din Balcani (Grecia), Crimeea, Alpi și Peninsula Iberică”, anunță specialiștii ACDB.

sursa: https://www.facebook.com/OrganizatiaACDB/

Articolul precedentDoi vrânceni morți în accidentul din Buzău. Șoferul microbuzului, fost polițist, este din Dumitrești
Articolul următorTaximetriști din Focșani, prezenți la protestul din București