Gennady Zhidkon, un general de top care a condus armata rusă de invazie și care a fost demis de Putin în octombrie 2022, a fost găsit mort, pe 16 august. Vorbim despre încă o moarte suspectă care se adaugă deja unui șir lug de decese survenit în rândul generalilor armatei ruse. Presa pune moartea sa pe seama unei ”boli misterioase”.

Generalul-colonel Gennady Zhidko, în vârstă de 58 de ani, abia dacă a fost văzut în public în ultimele luni după ce a fost înlocuit ca șef al armatei de invazie din Ucraina de „generalul Armaghedon” Serghei Surovikin, potrivit Daily Mail, relatează Ziare.com.

Site-ul de știri Readovka din Rusia, o publicație cunoscută ca fiind pro-Kremlin, a relatat că Zhidko a murit după o „boală prelungită” misterioasă.

Moartea sa a fost confirmată și de guvernatorul regional din Khabarovsk, Mihail Degtyarev, un alt loial al Kremlinului. Cu toate acestea, nu a fost dat încă un anunț oficial și niciun raport nu a menționat unde a murit.

Zhidko a fost plasat efectiv la conducerea armatei de invazie din Ucraina în aprilie 2022, după ce generalul Alexander Dvornikov, cunoscut drept „Măcelarul Siriei”, a fost înlăturat din rolul său.

Zhidko a condus pentru scurt timp invazia Ucrainei în calitate de comandant al Grupării de Forțe de Sud, înainte de a lăsa locul generalului Serghei „Armagedon” Surovikin în octombrie.

Articolul precedentTraian Băsescu, din ce în ce mai bogat: sumele colosale pe care le încasează fostul președinte
Articolul următorOrganizatorii de la US Open au luat decizia în privința Simonei Halep