În aceste zile, Forțele Navale Române derulează o campanie de promovare a profesiei militare, în județul Vrancea. Caravana este coordonată de contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale, originar din comuna Păunești. Marinarii navelor militare maritime și fluviale, scafandrii de luptă, infanteriștii marinii, precum și elevii și studenții militari de la Constanța vor aduce mai aproape marea și Dunărea de elevii vrânceni până joi, 21 februarie. Machete de nave și de faruri, instrumente de navigație, elemente și accesorii ale echipamentelor de scufundare și ale pușcașilor marini, precum și alte materiale marinărești vor fi prezentate elevilor din Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești și din comuna Păunești, conform următorului program:

– marți, 19 februarie, orele 11.00-12.00, Liceul Tehnologic „General Eremia Grigorescu” din Mărășești; orele 12.30-13.30, Colegiul Național „Emil Botta” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud; orele 12.30-13.30, Școala Gimnazială din comuna Păunești;
– joi, 21 februarie, în Focșani, la ora 10.00, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, la ora 11.30, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, la ora 12.00: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și la ora 13.00: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”; în aceeași zi, în localitatea Panciu, de la ora 12.00, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Teoretic „Ioan Slavici”.

Pentru a cinsti memoria eroilor care s-au jertfit pentru țară, marinarii militari vor depune coroane de flori la Mausoleul Eroilor de la Mărășești și la Monumentul Eroilor din comuna Păunești.

Articolul precedentCutremur de 3,8 în zona seismică Vrancea
Articolul următorCare este programul fazei finale a Cupei României la handbal masculin, de la Focșani