Activitatea tinerei Paula Monica Gogu în Poliția Română a luat sfârșit mult mai repede decât se aștepta. Raporturile de muncă au încetat pe data de 4 octombrie a.c., odată cu sentința definitivă pronunțată de Curtea de Apel Galați, prin care polițista a fost condamnată la 2 ani și 10 luni cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Paula Monica Gogu a spulberat un chioșc non stop, situat în stația de autobuz de la Dogan, în dimineața zilei de 17 octombrie 2014, și a plecat de la locul accidentului. ”În această dimineaţă, la ora 4.25, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi că pe Bulevardul Unirii, din municipiul Focşani, s-a produs un eveniment rutier. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că o tânără de 26 de ani, din Odobeşti, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Unirii, a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-un chioşc aflat pe trotuar. Persoana care se afla în interiorul acestuia a fost rănită. Iniţial, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului, fiind identificată ulterior de către poliţişti. Aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest şi a rezultat o alcoolemie de 0,56 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, spuneau reprezentanții IPJ Vrancea la vremea respectivă. Polițista a scăpat, însă, de acuzația de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Între timp, Paula Monica Gogu, care avea gradul de inspector de poliție, a activat la Compartimentul Juridic al IPJ Vrancea.

Prima sentință a dat-o Judecătoria Focșani, în aprilie a.c., iar Curtea de Apel Galați a dat decizia definitivă, pe 4 octombrie: 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendare, plus achitarea de despăgubiri către victima sa, de 100.000 de lei, reprezentând daune civile, urmând să plătească și daune morale de 5.000 de lei.

Articolul precedentFOTO Căutătorii de vestigii de război au găsit un schelet la Soveja, probabil al unui mort în primul război mondial
Articolul următorGimnasta Ana Maria Puiu, evoluții încurajatoare la Jocurile Olimpice de Tineret