Directorul Spitalului Județean Sfântul Pantelimon Focșani, Constantin Mândrilă (condamnat definitiv pentru furt de conserve din Rezerva de Stat. destinate sinistraților inundațiilor din 2005, din Vrancea), simțind ca iminentă demiterea sa din fruntea Spitalului, și-a pus angajații să semneze o hârtie prin care i se laudă realizările și se „recomandă conducerii Ministerului Sănătății să nu permită intervenția politică în actul de management”. Scrisoarea a fost publicată de senatorul liberal de Vrancea, Cătălin Toma, care precizează: „dacă tot mai suntem în funcție, haideți să facem presiuni și abuzuri împotriva angajaților. Managerul „conservă” Mîndrilă și-a pus arnăuții să facă presiuni asupra angajaților Spitalului Județean, pentru a semna o scrisoare de susținere. „Demnitate” nu este un cuvânt aflat în vocabularul celui care a furat din ajutoarele sinistraților. Există doar propriul interes”.

Nereguli grave la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, condus de protejatul șefului PSD Vrancea – Marian Oprișan – Constantin Mîndrilă. Ministerul Sănătății spune, într-un răspuns trimis senatorului PNL de Vrancea Cătălin Toma, că la unitatea spitalicească s-au constatat probleme grave, în urma ultimelor controale efectuate de Corpul de Control al Ministerului, acum 3 ani, dar nu precizează și ce sancțiuni au fost aplicate. Printre nereguli se menționează inactivitatea Consiliului medical al spitalului, achiziții publice defectuoase, acordarea de sporuri ilegale pentru salariați, precum și încasarea, nejustificată, a taxei de participare la concursuri.

 

Ultimul scandal în care a fost implicat Spitalul Focșani este cel privind prezența fostului premier al României, Viorica Dăncilă, și a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, împreună cu alaiul electoral , în secțiile de Neonatologie și Pediatrie, acestea fiind acuzate că au pus în pericol sănătatea bebelușilor și a copiilor internați, nerespectând normele elementare de igienă și protecție.

 

Articolul precedentBătaie între doi elevi de la Colegiul Botta din Adjud. Un elev la spital, celălalt la poliție
Articolul următorLe cerea fetelor poze compromițătoare și apoi le șantaja