Aniversarea a 160 de ani de la Mica Unire găsește simbolul acesteia acoperit cu mușama, spune deputatul PNL, Ion Ștefan.

„Pe 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire realizată atunci a fost primul pas făcut de români spre Marea Unire de pe 1 Decembrie 1918. Celebrarea Unirii Principatelor de la 24 Ianuarie 1859 este un eveniment care a transformat Focșaniul în Capitala Micii Uniri, istoria reținând dorința românilor moldoveni și munteni de a fi un singur popor și o singură țară care să privească spre Europa. În 2019 însă, Unirea lui Cuza se va celebra în orașul de pe Milcov printr-o serie de evenimente scumpe, pentru care autoritățile locale și județene au alocat peste 1,5 milioane lei. Evenimente scumpe, dar cu Monumentul Unirii lui Cuza învelit în mușama, în semn de batjocură față de momentul istoric.

Primăria Focșani dovedește incapacitate în a repara ceea ce reprezintă un simbol al orașului și un simbol al istoriei acestor locuri! 160 de ani de la Unirea lui Cuza va găsi Focșaniul în sărbătoare de mușama pentru că administrația PSD Misăilă-Oprișan preferă să marcheze 24 Ianuarie 2019 cu caviar, șampanie și stilouri scumpe pentru aleși, cu sfidare și separare față de popor și cu bătaie de joc față de eforturile înaintașilor. Oare nu ar fi fost mai potrivit ca 24 Ianuarie 2019 să fie celebrat cu un Monument al Unirii la Focșani reabilitat decât să se cumpere scofeturi la mai marii zilei? Cum vor juca vrâncenii Hora Unirii în jurul unui monument îmbrăcat în mușama? Reamintesc faptul că Obeliscul din centru istoric al Focșaniului a fost construit de la zero în aproape un an, în perioada 1974-1975, dar administrației PSD Misăilă-Oprișan îi ia mai mult de un cincinal să placheze marmura pe monument! De-ar mai fi în zilele noastre un Moș Ion Roată să le bată obrazul unora ca Misăilă sau Oprișan…”, susține deputatul Ion Ștefan într-un comunicat de presă.

Articolul precedentFAPTE BUNE Lebădă salvată de specialiștii de la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice și eliberată în natură
Articolul următorULTIMA ORĂ Cutremur în Vrancea