În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting cod galben de ceață pentru mai multe județe din Oltenia, Muntenia și Moldova. Și zona joasă a județului Vrancea va fi afectată de acest fenomen. Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, se va semnala ceață, care duce la scăderea vizibilității, local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ceţii dense care a redus vizibilitatea sub 150 de metri iar pe alocuri sub 50 de metri, traficul se desfăşoară cu dificultate pe mai multe artere rutiere din judeţele Bacău, Dâmboviţa, Ilfov, Galaţi, Giurgiu, Teleorman, Mehedinţi, Neamţ şi Vrancea. De asemenea, pe A1 Bucureşti – Piteşti, ceaţa a redus vizibilitatea, între 100 şi 150 de metri, pe tronsonul  kilometric 10+500 – 56.

Reamintim că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.” (IGPR)

Articolul precedentTânăr fără permis, prins la volanul unei mașini furate
Articolul următorWireless gratuit în spațiile publice, cu finanțare europeană, în 3 comune din Vrancea