Conducerea ISU Vrancea l-a desemnat pe plutonierul adjutant Cătălin Drobotă drept ”Pompierul lunii septembrie”. Cătălin Drobotă este șeful Gărzii de Intervenție și Stingere din cadrul Stației de Pompieri Adjud. În ziua de duminică, 30 septembrie, suofițerul și echipa sa au avut două intervenții foarte grele, una în județul Bacău și alta la un accident pe E85. ”Liniștea zilei a fost întreruptă de un apel 112 primit în jurul orei 12.40 care anunța un incendiu în localitatea Orbeni din județul Bacău, care se manifesta la un adăpost de animale, cu posibilitate de propagare la vecinătăți. În interiorul grajdului se aflau mai multe animale. La locul evenimentului șeful gărzii de intervenție, plutonier adjutant Drobotă Cătălin, a ordonat deplasarea a trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din subunitate și a unei ambulanțe SMURD de la Punctul de Lucru Sascut (Bacău). Ajuns la fața locului, în urma recunoașterii și realizării dispozitivului de intervenție, acesta a solicitat sprijin de la I.S.U Bacău, care a intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău. Incendiul a fost stins în limitele găsite după circa două ore de luptă cu flăcările care au mistuit 30 de porci, o vacă gestantă și câteva zeci de păsări. O imagine nemiloasă pe care cei prezenți la misiune au văzut-o și au făcut tot posibilul ca focul să nu cuprindă și cel de-al doilea adăpost de animale aflat în apropiere, ca dezastrul să nu fie unul și mai mare.”, se arată în comunicatul ISU Vrancea.

Însă, la scurt timp, un alt apel la 112 anunța producerea unui accident pe E85. Nu se știa, în acel moment, gravitatea evenimentului. Plutonierul adjutant Cătălin Drobotă și-a mobilizat colegii și au plecat împreună cu autospecialele să salveze alte vieți. ”La ora 16.25 au ajuns la locul producerii accidentului, unde se aflau două autoturisme avariate grav. Din evaluarea situației au rezultat opt victime dintre care trei încarcerate. Echipajul de descarcerare a trecut la extragerea victimelor încarcerate. La ora 16.35 echipajul SMURD a preluat o primă victimă politraumatizată și policontuzionată, pe care a transportat-o și a predat-o la ora 16.40 la Centrul de Primiri Urgențe Adjud. La aceeași oră sunt extrase victimele încarcerate, politraumatizate și policontuzionate, prezentând semne incompatibile cu viața. Se execută manevrele de resuscitare dar ulterior este declarat decesul acestora de către medicul SAJ. La ora 16.50 echipajul SMURD sosește din nou la locul intervenției și preia a doua victimă pe care o transportă și o predă la 17.06 la CPU Adjud. Intervenția este finalizată la 18.30. În urma bilanțului a rezultat că trei persoane au fost declarate decedate la locul intervenției, două persoane au fost preluate și transportate la CPU Adjud de ambulanța SMURD, două persoane au fost transportate la unitățile spitalicești de echipajele SAJ iar o persoană a refuzat transportul la spital.”, se menționează în comunicatul ISU Vrancea.

Plutonierul adjutant Cătălin Drobotă a absolvit Școala de Subofițeri Pompieri ”Pavel Zăgănescu” Boldești în anul 2004 și, de atunci, lucrează în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea.

Articolul precedentGimnasta Ana Maria Puiu, evoluții încurajatoare la Jocurile Olimpice de Tineret
Articolul următorÎnvățământul vrâncean, în doliu. A murit profesorul de matematică Corneliu Novetschi