Ediția din acest an a Turului Ciclist al României a debutat ieri, la Cluj Napoca, cu finish la Sighișoara. Etapa a doua, de astăzi, are 176,3 km (cea mai lungă a competiției) și se dispută pe traseul Brașov – DN 11 – DN 2D – Focșani. Sosirea la Focșani este preconizată pentru ora 16:00, finish-ul fiind în Piața Teatrului. Apoi, în același loc, la ora 16:30, va fi și ceremonia de premiere.
Turul Ciclist al României aduce o serie de restricții de trafic. În Vrancea, aceste restricții vor fi, estimativ, între orele 14:00-17:00, pe traseul DN 2D limita cu județul Covasna – Greșu – Tulnici – Vidra – Focșani. De asemenea, în Focșani, restricționarea circulației va fi de la intrarea în oraș, pe traseul DN 2D – Str. Mărășești – B-dul Independenței – B-dul Unirii, în intervalul estimativ 16:15-16:45, pentru sosirea caravanei cicliste. Autoritățile au hotărât și închiderea Bulevardului Unirii, pe tronsonul dintre intersecțiile cu Strada Republicii și Strada Maior Gheorghe Pastia, în intervalul orar 12:00 – 19:00, pentru amenajarea zonei de sosire.
”Mica Buclă” a reunit la start 102 sportivi din 16 echipe. În cadrul Turului Ciclist al României din acest an vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (lider clasament general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roșu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (king of the mountain) și tricoul albastru (cel mai bun român).