Noile generații par să fie mai pragmatice decât părinții când vine vorba de a-și alege o slujbă. Tot mai mulţi tineri aleg să-şi amâne sau să-şi anuleze planurile importante din viaţa personală, cum ar fi întemeierea unei familii sau cumpărarea unei locuințe, fie din cauza costurilor de trai, fie pentru a-și asigura mai întâi un nivel de trai corespunzător. Astflel, un studiu realizat de una dintre cele mai mari platforme de recrutare arată că tinerii candidaţii caută joburi care oferă cele mai multe beneficii. 

Tinerii caută din start slujbe în domenii de viitor, care să le ofere siguranță financiară pe termen lung. 

Top 5 domenii în care tinerii români își caută joburi în 2023

Oportunitățile de internship atrag cele mai multe aplicări din partea studenților și absolvenților români, urmate de joburile entry-level, potrivit unui studiu Hipo. Astfel, ei își caută un loc de muncă în:

  • IT&C
  • Achiziții
  • Digital marketing
  • Recrutare
  • Secretariat-administrativ

Principalul obiectiv în cadrul unui program de internship sau job entry-level este de a învăța și de a se dezvolta personal, spun peste jumătate din tinerii respondenți ai studiului „Generația Z pe Piața Muncii în 2023”, arată startupcafe.ro

Tinerii sunt foarte atenți și la perspectivele pe teren lung ale jobului, cum ar fi șanselor ulterioare de angajare sau rearea de conexiuni în industrie.

Peste 50% dintre tinerii respondenți susțin că obținerea de noi abilități și creșterea salarială sunt cei mai importanți factori care indică un progres în carieră. În momentul actual, tinerii care își caută primul job au acces la 2.700 de posturi vacante pe Hipo.ro.

Articolul precedentSpunem sau nu „La mulţi ani” pe 15 august celor care poartă numele Sfintei Maria? Ce simbolizează, de fapt, această sărbătoare
Articolul următorProteste ale angajaţilor din direcţiile fiscale din mai multe judeţe