Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a reacționat, duminică seară, după ce zeci de mii de animale au fost ucise în România, numai în ultima perioadă, din cauza pestei porcine.

„Aș ruga enorm de mult procuratura, organele abilitate să verifice dacă nu cumva există o legătură între cei care cresc aceste animale la nivel industrial, importatorii de carne la nivel de masă pentru populație, având în vedere că vin sărbătorile, că există o legătură. Tocmai de-asta se întâmplă ce se întâmplă.

La noi se menține treaba asta, nu este singurul stat din lume, s-a mai întâmplat, s-a verificat, trebuie doar să dea un telefon să verifice cum funcționează, să vadă ce legătură este între importatori, nu proprietarii din România, între cei care vin pentru șase luni să lucreze aici dintr-o anumită țară sau dintr-o anumită zonă îmbolnăvesc și mor animalele alea și le importăm și românul trebuie să plătească de trei ori mai mult”, a precizat Bobby Păunescu, la un post TV.

În acest context, în Iași, de exemplu, 20.000 de porci din comuna Belcești au fost deja sacrificati și îngropați din cauza pestei porcine.

După ce a fost confirmată pesta porcină africană la cea mai mare fermă din Iași, autoritățile au luat măsurile necesare ca porcii să fie uciși. Peste 20.000 de porci au fost sacrificați și îngropați la marginea satului.

Localnicii spun că nu vor primi medicii sanitar-veterinari în curțile lor pentru că nu își permit să piardă animale din ogradă.

Un alt focar uriaș a izbucnit și în Județul Timiș. Peste 40.000 de porci bolnavi au fost descoperiți.

Articolul precedentRareş Bogdan: PSD are miniştrii Muncii şi Finanţelor. Să facă bine să găsească bani şi să creştem pensiile cu cât mai mult posibil
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL | Euroconstruct, afaceri dubioase din banii românilor – Schema furăciunilor în afacerea decontaminării solului de pe Autostrada Transilvania