Baronul PSD de Vrancea Marian Oprișan a cerut deschis premierului Viorica Dăncilă amnistie și grațiere. Într-un discurs rostit la tribuna Consiliului Național PSD la Palatul Parlamentului.

”Doamna premier, domnul ministru al Justiției, eu vă rog, vă încurajez să facem dreptate – amnistia și grațierea în România anului 100”, a spus Oprișan.

Declarațiile lui Oprișan:

Forțele de dreapta, dușmanii României din interior și exterior încearcă să distrugă partidul românilor. Ar fi nedrept să nu vorbim de ce s-a întâmplat în acest an în PSD. Dacă vrei să trădezi PSD, trădezi România și guvernul. PSD a făcut numai bine românilor

Doamna premier, ca lucrurile să meargă pe făgașul lor normal, vă rog să vorbiți ca toți membrii cabinetului să termine studiile de impact pentru descentralizarea puterii, care trebuie dusă lângă cetățean. Trebuie să facem mai mult pentru PSD

Trebuie să iertăm, să spunem tuturor că singura șansă a țării e să fim solidari în bine. E bine să ne iubim ca cetățeni ai țării, să respectăm legea. Dar cum putem face asta când mii de familii plâng, când Băsescu și camarila lui au generat prin protocoale condamnarea a mii de români, cetățeni cu o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvoltat nepermis de mult capitalul românesc.

Dna premier, domnule ministru al Justiției: dincolo de ce spun cei răi și cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD și Parlamentul trebuie să ducă la capăt reforma justiției pentru ca cetățenii să fie convini că li se va face dreptate, nu cum e în acest moment, doar dacă ai noroc să ai judecători cinstiți să îți faci dreptate.

Pe mine Dumnezeu m-a ajutat și mi-a dat judecători știutori de carte și am scăpat

Există pentru că nu putem uita – mai bine un vinovat în libertatea decât un nevinovat închis – aceasta e justiția. Pentru că în toată lumea civilizată, unde vrem cu toții să ajungem, haideți să ne asumăm responsabilitatea și să apelăm la Constituție, care consacră aceste mijloace. Ne vor opri să mai pierdem bani grei la CEDO pentru viața din pușcării, pe de alt parte reparăm toate nedreptățile din timpul regimului Băsescu.

Fac apel la SRI, SIE, instituțiile de forță, către patrioții din aceste instituții: lăsați ca România în 2019 să aibă un președinte român, care își iubește țara și este bun la suflet.

Sursa: G4media.ro

Articolul precedentULTIMA ORĂ Lepșa și Greșu, în beznă. Peste 1400 de abonați Electrica nu au curent nici acum
Articolul următorULTIMA ORĂ Aproape 5.000 de abonați din Vrancea, fără electricitate