Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în următoarele patru săptămâni în aproape toate regiunile ţării.

Precipitaţiile vor fi deficitare doar pe parcursul săptămânii viitoare, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 14 august – 11 septembrie 2023, scrie Agerpres.

Astfel, în săptămâna 14 -21 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, iar regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 21 – 28 august, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Potrivit ANM, în săptămâna 28 august – 4 septembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Mediile valorilor termice se vor situa în săptămâna 4 – 11 septembrie peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, în timp ce precipitaţiile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAlertă în Marea Neagră: Rusia a deschis focul asupra unei nave civile ce transporta marfă
Articolul următorMiron Mitrea: „Ciolacu va face reforma administrației. Coaliția nu se va destrăma”