Toate stațiile de carburanți din țară vor fi verificate începând de luni, iar unde vor fi constatate probleme care implică riscuri pentru siguranța publică, activitatea va fi sistată imediat, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, aflat în ieri la locul accidentului grav de la Crevedia.

Prim-ministrul a adăugat că sunt luate în calcul și modificări legislative pentru reglementarea acestui domeniu, care ar putea fi aprobate chiar săptămâna viitoare. În ceea ce privește situația funcționării stației GPL unde s-au produs exploziile, despre care sunt informații că ar fi funcționat, deși avea activitatea sistată din anul 2020, autoritățile au dat asigurări că cine va fi găsit vinovat va suporta rigorile legii, despre oricine ar fi vorba.

Marcel Ciolacu, la Crevedia: „Cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, fără excepţie”

Explozia de la Crevedia ar fi pornit de la o țigară

Explozia de la Crevedia ar fi pornit de la o țigară, arata datele preliminare ale anchetei. Lucrătorii de la stația GPL ar fi fumat în timp ce transferau gazul de la o cisternă la alta. În paralel, sunt deschise anchete uriașe. Nu mai putin de 4 explozii au avut loc la stația GPL care funcționa de ani buni fără autorizație. Polițiști, experți judiciari, criminaliști specialiști în explozibili și inspectori ai muncii fac verificări la sânge la stația care a sărit în aer. La locul tragediei au ajuns si premierul Marcel Ciolacu, ministrul de Interne Catalin Predoiu si seful DSU Raed Arafat. 

„În primul rând, eu sunt fiul cuiva… Fiecare dintre noi suntem copiii cuiva, e un lucru normal. Ceea ce vă garantez şi eu şi domnul ministru de Interne şi doamna ministru al Justiţiei: cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, fără excepţie. Am înţeles, e o problemă cu primarul din PSD pe care eu trebuie să o iau, nu vă supăraţi, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui, pentru că nu e în atribuţiile mele de serviciu”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, după ce a văzut locul exploziilor din Crevedia.

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.
 
Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), conformG4 Media, care citează Termene.ro.
 
Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.
 
Foto: Inquam Photos/O. Ganea 
Articolul precedentVictor Ponta, liderul Pro Romania: „Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învățăm niciodată din greșeli”
Articolul următorCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre tragedia de la Crevedia: „Este inadmisibil să discutăm după 8 ani că nu avem paturi pentru mari arși”