O femeie de 74 de ani din Bihor a ajuns în comă la spital după ce a fost infectată cu West Nile. Curios este faptul că DSP Bihor a transmis presei o informare detaliată despre infecția cu virusul periculos chiar în ziua în care doctorii de la spitalul județean au confirmat cazul. Informarea nu preciza însă nimic despre acesta. 

Femeia a fost internată, în comă, la Spitalului Județean din Oradea, după ce a fost înțepată de țânțari. Potrivit jurnaliștilor de la ebihoreanul.ro, pacienta care suferă și de alte afecțiuni cronice, a dezvoltat, pe fondul infecției cu virusul West Nile, o meningoencefalită. Informația a ajuns întâmplător în spațiul public. Direcția de Sănătate Publică Bihor nu a anunțat cazul, informația a apărut tangențial într-o postare referitoare la condițiile privind donarea de sânge, făcută de Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, potrivit sursei citate.

Încă un bărbat a MURIT după ce a fost infectat cu virusul West Nile

Rudele femeii au spus că a fost înțepată de mai multe ori de țânțari. Starea ei nu s-a îmbunătățit, iar, pacienta a intrat în comă. Conducerea Spitalului Județean Bihor a confirmat că femeia este internată din data de 23 august, fiind diagnosticată ulterior cu meningită provocată de virusul West Nile.

În schimb, purtătorul de cuvant al Direcției de Sănătate Publică Bihor a transmis că analizele au confirmat pe 5 septembrie că este vorba despre virusul West Nile.

22 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, în România! Un pacient a MURIT! Anunț oficial de la INSP

Toată controversa vine după ce în județul Brăila, din luna iunie și până la acest moment, Direcția Județeană de Sănătate Publică a semnalat cinci cazuri de meningită cu virusul West Nile.

Cum ții tânțarii la distanță. Cele mai bune soluții fără insecticid

Între timp, Centrul de Transfuzii al județului Bihor a interzis donările de sânge în perioada 5 septembrie – 3 octombrie numai pentru donatorii cu domiciliul în Șuncuiuș pentru a evita alte posibile infectări. 

Articolul precedentVREMEA 11 SEPTEMBRIE. PLOI ABUNDENTE ȘI TEMPERATURI SCĂZUTE
Articolul următorLECȚIA DE DREPT. NOILE MODIFICĂRI DIN REGULILE DE CREDITARE: CINE SUNT ROMÂNII CARE POT LUA CREDITE