Salvatorii montani au intervenit luni seara în Munții Făgăraș, în zona Bâlea Lac, în sprijinul unor turiști aflați în dificultate. Din grup făceau parte și doi copii, iar oamenii nu aveau echipament adecvat și nici lanterne.

Ieri seară a fost evitată o tragedie în Munții Făgăraș după ce salvatorii montani au reușit să coboare din creastă un grup de 7 persoane printre care și 2 copii.

Acțiunea s-a desfășurat în zona Bâlea Lac.

Turiștii se aflau în zona Turnul Paltinului când au constatat că nu mai pot ajunge în siguranță la Bâlea Lac și au cerut ajutor din partea salvatorilor montani.

Odată ajunsă la grup, patrula Salvamont a constatat că aceștia nu aveau echipament adecvat și nici lanterne. Turiștii au fost coborâți la Bâlea și din fericire nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cu această ocazie, salvatorii montani reamintesc că drumeția pe munte, mai ales dacă sunt copii în grup, trebuie planificată în detaliu, iar pe un traseu de creastă echipamentul este absolut necesar.

Ideal este ca din grup să facă parte măcar o persoană care cunoaște zona.

De asemenea, și pentru cele mai scurte drumeții trebuie să avem o pereche de încălțări de munte, iar din rucsac nu trebuie să lipsească lanterna, o pelerină de ploaie, un baton energizant și un bidon de apă.

Nu în ultimul rând, alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab din grup.

Articolul precedentSALVATORII MONTANI, SFATURI PENTRU CEI CARE SUNĂ LA 112
Articolul următorLUCRĂRILE DESFĂȘURATE PE VALEA OLTULUI, FINALIZATE PE JUMĂTATE