Carlos Alcaraz, 21 de ani, devine campion la Wimbledon în fața lui Novak Djokovic.

Spaniolul Carlos Alcaraz, 21 de ani, locul 3 ATP, a câștigat, duminică, pentru al doilea an consecutiv, turneul de grand slam de la Wimbledon, învingându-l în finală pe sârbul Novak Djokovici, 37 de ani, numărul 2 mondial.

Cu victoria sa de duminică, Alcaraz a devenit al doilea jucător din Era Open care câștigă primele sale patru finale de Grand Slam. Anul trecut, Alcaraz a avut nevoie de cinci seturi și 4 ore și 42 de minute pentru a-l învinge pe sârb. Djokovic continuă un sezon dezamăgitor fără niciun titlu și ratează oportunitatea de a doborî recordul de victorii în turneele de Grand Slam, atât la masculin, cât și la feminin. Alcaraz a ajuns la patru trofee de Mare Șlem, o performanță remarcabilă și rarisimă pentru un tenismen de doar 21 de ani.

Spania a început cu dreptul o zi de o importanță majoră pentru sportul națiunii. Spaniolul Alcaraz a câștigat trofeul Wimbledon, iar ibericii așteaptă acum o victorie și la fotbal în finala Euro 2024 dintre Spania și Anglia. La finala de duminică au asistat numeroase staruri, între care s-au numărat Zendaya, Tom Cruise, Julia Roberts si Benedict Cumberbatch. Kate, prințesa de Wales, a fost de asemenea prezentă, înmânându-i trofeul câștigătorului, ea fiind ovationață de public la intrarea în arena. Carlos Alcaraz a obținut un premiu de 2,7 milioane de lire sterline. Djokovici a obținut 1,4 milioane de lire sterline.

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentDONALD TRUMP, ÎMPUȘCAT ÎN TIMPUL UNUI EVENIMENT DE CAMPANIE. FOSTUL PREȘEDINTE AL STATELOR UNITE A FOST RĂNIT
Articolul următorSPANIA CÂȘTIGĂ EURO 2024 ÎN FAȚA ANGIEI