Evenimentul se va întinde pe durata a 9 zile în oraşul de pe Cibin.

Cel mai mare festival de teatru indoor şi outdoor din Europa ia startul, vineri, la Sibiu.

Evenimentul se va întinde pe durata a 9 zile în oraşul de pe Cibin.

Spectacole din categoriile teatru, muzică, dans şi circ vor fi disponibile online, anunță Radio România Actualități.

Lista include „Afrodita şi Eliberarea Lumii (Un vodevil muzical grecesc)” de americanul Tim Robbins, spectacolul fiind o celebrare veselă a puterii de a ierta şi a tăriei inimii de a vindeca până şi cele mai profunde dintre discordii, dar şi „Trezirea”, italianul Pippo Delbono revenind la Sibiu cu acest spectacol-confesiune plin de candoare şi poezie vizuală.

Alte spectacole de teatru care pot fi urmărite online sunt „Povestea prinţesei deocheate” şi „Jocuri, vorbe, greieri”, în regia lui Silviu Purcărete, „O sirenă mai specială” de Pierre Guillois şi Olivier Salvan şi „Pescăruşul” în regia lui Dumitru Acriş.

Corul Madrigal, în programul FITS

În ceea ce priveşte muzica, spectacolele online debutează cu Gala de deschidere FITS – Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, în regia lui Emil Pantelimon, cu Anna Ungureanu la pupitrul dirijoral.

Un reper al vieţii muzicale şi diplomaţiei culturale, Corul Madrigal este definit prin sonoritatea sa specifică şi un repertoriu vast, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă şi costumele impunătoare.

În plus, spectatorii online se vor mai putea bucura de Kairós din Portugalia, o trupă de etno-jazz cu un stil ancorat în peisajul sonor mediteraneean, Gospel Touch Choir, unul dintre cele mai importante coruri de gospel din Regatul Unit şi SUA, Hispano, un duo violoncel-chitară din Barcelona care combină eleganţa muzicii clasice spaniole cu intensitatea şi ritmicitatea flamenco-ului.

Spectacolele de circ completează tabloul artistic de la FITS prin „Julieta”, un spectacol care relatează povestea unei femei cu multe experienţe şi bizarerii, şi care pune sub lupă multiplele faţete ale bătrâneţii şi Circ în stil African, un spectacolul semnat de Yamoussa Bangoura, inspirat de viaţa de zi cu zi din Guineea care aduce în prim-plan frumuseţea, tinereţea şi arta culturii africane.

Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac a câștigat Premiul de Excelență la categoria Cultură și Arte din cadrul Galei Radio România din 2023.

La acel moment, Radio România a sărbătorit cei 95 de ani de existență printr-un eveniment excepțional.

Gala Radio România a celebrat performanța, printr-un tribut adus performanței individuale și colective în construirea identității noastre.

Articolul precedentElevii intră de astăzi în vacanța de vară
Articolul următorHoria Colibăşanu, într-o nouă expediţie