Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a făcut un tur al Focșaniului în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. După vizita de dimineață, din târgul de la Dumbrăveni, premierul demis s-a oprit la sediul Consiliului Județean Vrancea, unde a discutat cu Marian Oprișan și cu alți reprezentanți ai PSD Vrancea. După ora 11:00, candidatul PSD și suita au pornit spre Catedrala Ortodoxă. Au intrat în catedrală, au aprins lumânări și, apoi, au mers pe jos până în Piața Moldovei. Pe lângă Oprișan, în alaiul de campanie electorală s-au aflat parlamentarii PSD Vrancea, primarul, viceprimarii, consilieri locali și județeni, membri de partid. Viorica Dăncilă a fost însoțită și de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. În piață, Dăncilă a cumpărat cașcaval afumat, lapte și o lingură de lemn, fără să solicite bon fiscal, a stat de vorbă cu oamenii și a făcut poze. Apoi, liderii PSD s-au urcat în mașini și au plecat la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon”. Următoarea oprire va fi la Mausoleul Mărășești.

Dăncilă, a declarat duminică, la Focşani, că pentru ea nu există varianta să nu intre în turul doi al alegerilor, adăugând că este „singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis”, iar ceilalţi candidaţi sunt „soldaţi disciplinaţi” ai acestuia pentru că i-au ascultat ordinele „atunci când le-a spus să voteze moţiunea de cenzură”, informează Agerpres.

„Nu există nu intrăm în turul doi. Nu există pentru că sunt singurul contracandidat al lui Klaus Werner Iohannis, pentru că ceilalţi am văzut că au ascultat ordinele candidatului Iohannis atunci când le-a spus să voteze moţiunea de cenzură. Cei care ascultă ordinele nu pot fi contracandidaţi, decât poate soldaţi disciplinaţi”, a răspuns Dăncilă, fiind întrebată dacă are de gând să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD în caz că nu va intra în turul doi al prezidenţialelor.

„Sunt încrezătoare în susţinerea poporului român şi atâta timp cât crezi în oameni, crezi şi în posibilităţile tale”, a spus Dăncilă.

Candidatul PSD a mers duminică la prânz la o biserică din Focşani, Catedrala Sf Parascheva, unde a aprins mai multe lumânări. La ieşirea din biserică,  a declarat că a aprins o lumânare și pentru contracandidatul său, președintele în funcție, Klaus Iohannis. „Da. Să îi dea Dumnezeu gândul cel bun şi să voteze Viorica Dancilă”, a răspuns liderul PSD.

Dăncilă a fost întrebată  şi cum îşi va îndeplini, în caz că va fi aleasă, atribuţiile în privinţa politicii externe, în condiţiile în care nu vorbeşte nicio limbă străină şi „nici cu româna nu prea se descurcă”. „Să ştiţi că să jigneşti este atributul oamenilor slabi care nu au argumente”, a mai răspuns Dăncilă.

Articolul precedentDrumul Național Adjud – Podu Turcului – pericol public! Jumătate de bandă a fost înghițită de pământ
Articolul următorDăncilă și Pintea – pericol pentru bebeluși. Nou născuți și copii bolnavi din Spitalul Focșani – folosiți în campania PSD