Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea s-a autosesizat în cazul primarului comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru (PSD), și a demarat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de mită electorală. Iulian Dumitru a transmis pe Facebook, în direct, un filmuleț în care spune că le oferă loturi de casă localnicilor dacă votează la alegerile prezidențiale cu Viorica Dăncilă. Primarul a filmat momentul în care se descarcă tuburi pentru realizarea de podețe, spunând, în același timp, că la fiecare loc de casă va face și podeț. Mai mult, în filmuleț se aude cum edilul PSD îi spune unui localnic că, dacă mai aduce 25 de persoane duminică, la vot, atunci va primi și el un loc de casă. În cazul mitei electorale, legea prevede și pedepse cu închisoarea.

Cazul de la Slobozia Bradului a provocat reacții din partea competitorilor politici. Președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că va sesiza DNA în acest caz. ”Săptămâna trecută am cerut să se sesizeze organele abilitate în cazul vizitei electorale din Spitalul Județean. Încălcarea legii a rămâne practică pentru Psd. În plină campanie electorală primarul din Slobozia Bradului promite case contra voturi. Oare asta este strategia lui Oprișan? Bună dimineața, DNA!”, a scris senatorul PNL Cătălin Toma, pe Facebook.

Articolul precedentVIDEO – MITĂ ELECTORALĂ ÎN VRANCEA: primarul din Slobozia Bradului promite oamenilor loc de casă în schimbul votului pentru PSD
Articolul următorTehnica pentru partide de amor de invidiat, dezvăluită de un medic ginecolog