Primii zece asistenți medicali militari din cadrul Serviciului de medicină operațională ROL 2 B al Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu” Focșani au plecat spre Spitalul modular de la Lețcani, județul Iași. Aceștia se vor afla în linia întâi și vor îngriji pacienții pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 care vor fi direcționați către această unitate medicală.
,,Sunt asistent medical militar și am răspuns cu inima la acest ordin. Am executat nenumărate misiuni în țară și în teatrul de operații din Afganistan. De această dată mi se oferă ocazia să-mi folosesc priceperea pentru a îngriji pacienții loviți de virusul SARS-CoV-2.”, ne spune plutonierul Păltinuș Simion-Daniel.
,,În primăvara acestui an m-am întors din teatrul de operații Afganistan. Astăzi merg pe frontul COVID-19 de la Lețcani. Îmi iubesc țara și spun prezent acolo unde mă cheamă.”, afirmă sergentul Bratu Iuliana
,,Curge în venele militarului iubirea de țară. Iubirea de semeni curge în venele asistentului medical militar. Merg încrezătoare că vom învinge.”, ne încurajează plutonierul Ronțu Ana-Maria
,,Suntem militari și ne adaptăm la orice situație. Această criză poate să fie o oportunitate excepțională de a demonstra că suntem uniți.”, ne spune plutonierul Burlacu Costin.
,,Mergem unde este nevoie de noi și îndeplinim misiunea spitalului cu toată dăruirea.”, afirmă sergentul Dudu Cristi.
,,Hai să fim mai conştienţi și mai responsabili pentru că vom fi și sănătoşi! Când vom revenim la normalitate vom ști să o preţuim”, afirmă sergentul Chirila Alexandru-Gabriel.
,,Am experiența teatrului de operații din Afganistan și este o onoare să servesc țara”, ne spune plutonierul Trandafir Ionuț.
,,Depinde de noi să învingem virusul. Cei mai mulți au foarte puțin de făcut, să respecte măsurile de distanțare impuse de contextul actual al pandemiei COVID-19.”, ne mărturisește sergentul Trompac Iulia-Mădălina.
,,Avem tot timpul din lume să ne răsfățăm după ce învingem acest virus. Hai să fim responsabili când situația o cere!”, este încrezătoare sergentul Teacă Costina-Maria.
,,Putem oferi foarte multe în aceste momente. Putem oferi protecție celor dragi și pentru aceasta trebuie să alegem să ne vaccinăm” ne spune sergentul major Măciucă Sergiu.
Colonelul medic Găman Vasile-Florentin, directorul medical al spitalului a declarat că este o onorat să aibă în subordine personal atât de dedicat și profesionist.
Misiune ușoară! (sursa text și foto: plutonier major Galiță Adrian)