O femeie din Focşani și-a găsit soțul, mort de 6 luni, pe listele electorale pentru Alegerile Prezidențiale. Ea semnalat, în ziua votului, pe 10 noiembrie, că soţul său apare pe listele electorale permanente la o şecţie de votare din municipiul Focşani, deşi murise cu o jumătate de an înainte. Cazul este verificat de Autoritatea Electorală Permanentă. Rodica Zanfir, din Focşani, a mers duminică, 10 noiembrie, la scrutinul pentru alegerea preşedintelui României, dar a avut surpriza să-l găsească în lista electorală şi pe soţul său, trecut în nefiinţă de ceva vreme. Cu o zi înainte de alegeri, femeia îi făcuse pomana de jumătate de an şi din acest motiv şi-a pus întrebarea cum de nu s-a preocupat nimeni să-l scoată pe soţul ei din liste. “Am fost să votez şi când m-am uitat pe tabelul de vot l-am văzut pe soţul meu, care este decedat. Pe data de 9 noiembrie, s-au împlinit şase luni de când a murit. Am întrebat cum este posibil aşa ceva, să apară şi morţii pe liste. Doamna de acolo s-a uitat la mine şi mi-a zis că nu se întâmplă nimic, apoi am plecat”, a declarat Rodica Zanfir pentru Adevărul.

https://www.youtube.com/watch?v=xL36Wgv0slU&feature=emb_logo
Cum AEP transmite că Serviciul Public de Evidență a Persoanelor trebuie să facă „radierea” soțului femeii din liste, iată răspunsul instituției, pentru Adevărul:
„Nu ştim ce s-a întâmplat. Această persoană este radiată de noi din data de 14 mai, ora 14.05 (n.red.- la 5 zile de la deces). Am avut şi control de la AEP Galaţi, care a verificat listele electorale şi totul a ieşit foarte bine”, a declarat Săndel Ghiuţă, şeful Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, instituţie subordonată Primăriei Focşani.

sursa foto/video: Adevărul.ro
Articolul precedentInspectorii antifraudă, la Onasis
Articolul următorVIDEO Dorel lovește la Soveja