Învățătoare prinsă de ministru în timp ce țipa la elevi. S-a întâmplat în comuna ialomițeană Axintele, unde ministrul Educației a făcut o vizită surpriză. Monica Anisie a controlat mai multe școli din Ialomița. Și nu puține au fost neregulile găsite. Pe lângă țipetele de la oră, a găsit încă unități școlare cu toaleta în curte și nepăzite. Și s-a declarat indignată că, deși au fost alocați bani pentru modernizări, problema nu a fost rezolvată

Dincolo de atmosfera de la clasă, nici condițiile în care învață elevii nu sunt bune în școala ialomițeană. Grupurile sanitare sunt tot în curte, deși au fost alocați bani de la Guvern pentru modernizări.

Lipsa investiției în educație e o constantă în țara noastră, din păcate, reclamă reprezentanții părinților.

Monica Anisie a început o serie de vizite neanunţate în unităţile de învăţământ preuniversitar, fiind vizitate două grădiniţe şi o şcoală din judeţul Ialomiţa: Grădiniţa din satul Frumuşica, Şcoala Generală din comuna Axintele şi Grădiniţa din comuna Sălcioara.

”Aceste vizite au scopul de a identifica problemele reale cu care se confruntă elevii şi profesorii, dar şi de a vedea care este stadiul lucrărilor din aceste unităţi de invăţământ pentru renovarea/amenajarea toaletelor. Toate cele trei unităţi de învăţământ au fost incluse în diferite programe de reabilitare, însă primarii nu au reuşit să modernizeze clădirile respective şi să asigure condiţii decente pentru elevi şi profesori”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educației promite că va continua controalele în țară. 

Articolul precedentFostul primar PSD al comunei vrâncene Tătăranu – trimis în judecată pentru corupție cu fonduri europene
Articolul următorFAZA ZILEI Ușă prinsă cu mătura la un autobuz de la Transport Public Local Focșani