După ce, ani la rând, au consumat curent fără să-l plătească, a venit scadența. Zeci de familii care locuiesc cu chirie în locuințele sociale ale primăriei Focșani s-au trezit că au de plătit mii de lei la electricitate. Cum sumele sunt foarte mari, chiriașii se tem că vor fi evacuați. Primăria Focșani a achitat ani la rand facturile însa, de teama controlului Curții de conturi, îi pune acum la plată pe chiriași.
https://youtu.be/wqimS9PizYI
O femeie care locuiește cu cei 3 copii și soțul în blocul social al Primăriei Focșani, unde primesc adăpost oamenii săraci, a înlemnit când și-a plătit chiria la primărie. A primit și o înștiințare că mai are de plata 2200 de lei, reprezentând contravaloarea curentului consumat în lunile ianuarie și februarie. Și vecinii ei sunt în aceeași situație. Deși locuiesc de zeci de ani în bloc, niciodată nu au plătit curentul consumat.
Oamenii spun ca ei vor sa plătească așa cum este normal, adică atât cât consumă și nu la paușal, așa cum îi facturează primăria.
Deși, pe fiecare palier al blocului, există un tablou cu contoarele fiecărei garsoniere, care funcționează, niciodată nu a venit vreun funcționar care sa citească consumul înregistrat, spun oamenii. Astfel, plata curentului vine la primărie pe o singura factura prin citirea contorului general de la bloc. Pentru luna trecută, factura este de 24 de mii de lei.
Blocul în care locuiesc familii nevoiașe arata jalnic. Așa zisele garsoniere au o camera și un hol, transformat în bucătărie. Nu există încălzire și nici bai. Sursa de  apă este la comun într-o încăpere unde sunt și toaletele. Nici pentru apă nu exista apometru pentru fiecare chirias,  iar plata se face tot in sistem paușal. Blocul cu numărul 17 de pe strada Revoluției arata mai degrabă a ghetou iar pentru asa zisele condiții, oferite de primărie, un locatar plătește o chirie de 50 de lei pe lună.
Articolul precedentDSVSA Vrancea: pesta porcină africană, confirmată la porci mistreți
Articolul următorFOTO Lupii au atacat la Lepșa. Wolflife a montat garduri electrice de protecție