Polițiștii din Vrancea, împreună cu procurorul  D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au predat astăzi reprezentanților Federației Italiene de Ciclism, bicicletele în valoare de aproximatov 600.000 euro, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea

 

La data de 23 octombrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras mai multe biciclete, care ar fi aparținut unei echipe de ciclism ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro .

 

Din cercetările efectuate a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați, din județul Vrancea, ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc(cocaină), pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău.

 

De asemenea, în aceeași perioadă s-ar fi conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

 

La câteva zile, pe 28 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați –  Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc și pentru identificare bunurilor sustrase, de către membrii grupului infracțional, de pe teritoriul altor state.

 

În urma acțiunii, polițiștii i-au prins în flagrant, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din bicicletele sustrase din Franța.

Sursa – comunicat IPJ Vrancea

 

 

 

 

 

La activitățile desfășurate  au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Astăzi, bicicletele și-au reluat, în siguranță, traseul către casă.