Pe 31 decembrie 2018 a expirat mandatul lui Valentin Gheorghiță de director al Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia”. Și, cum nu a reușit să obțină un nou mandat, Gheorghiță a fost înlocuit de primarul Cristi Misăilă (care aștepta momentul oportun de circa un an și jumătate). Asta în ciuda faptului că Valentin Gheorghiță a contestat, în instanță, notele obținute la concursul pentru un nou mandat. În cursul zilei de ieri, în prima zi lucrătoare a anului 2019, Gheorghiță a fost chemat la sediul Primăriei Focșani pentru a semna un proces-verbal de predare-primire. El a venit însoțit de un avocat. Valentin Gheorghiță a fost chemat la ordine de către omul de bază al primarului – Dan Grigoraș – folosit de Misăilă în multe ”situații” delicate (printre altele, Grigoraș a fost și președintele Comisiei de evaluare a proiectelor de management pentru conducerea Ateneului Popular). Gheorghiță a fost nevoit să-i predea funcția Marilenei Șerbănuț, consilier la Cabinetul Primarului. Marilena Șerbănuț se ocupă de imaginea și de comunicatele primarului Cristi Misăilă, fiind considerată o persoană extrem de apropiată și de încredere a edilului șef.
Marilena Șerbănuț va ocupa postul de director al Ateneului Popular până la organizarea concursului. La sfârșitul anului trecut, în competiția pentru postul de director intrase un alt concurent agreat de Cristi Misăilă – profesorul Ionuț Drilia, membru al corului Pastorala – însă fără succes. Nu se știe sigur, deocamdată, care este favoritul primarului pentru ocuparea funcției de director al Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” și dacă Ateneul va mai exista ca instituție de sine stătătoare. Între timp, se așteaptă și decizia finală a instanței la acțiunea depusă de Valentin Gheorghiță. Totodată, se pare că Gheorghiță a contestat în instanță și decizia de înlocuire din funcție. Astăzi, la orele amiezii, are loc o ședință a directorului interimar, Marilena Șerbănuț, cu angajații Ateneului.
Articolul precedentDoi băcăuani au tâlhărit un tânăr din Corbița
Articolul următorVIDEO: Patru berze găsite electrocutate și căprioara Gina vor fi îngrijite de specialiștii ACDB pe timpul iernii