Elevii și profesorii de la Colegiul Național Unirea din Focșani vor onora cu prezența manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri, care vor avea loc pe 1 Decembrie, la Alba Iulia. Oficialii liceului anunță că nu mai puțin de 150 de persoane vor participa la aceste manifestări. ”Și pentru că nu ne este rușine de ceea ce suntem în lume, noi, cei de la CNU, vom fi, negreșit, pe 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, pentru că Alba înseamnă unitate, pentru că este sufletul românismului, pentru că este inima Transilvaniei, care este inima țării și pentru că orice român, dacă se simte așa, trebuie să fie acolo, și nu în altă parte, în această sfântă zi. Vom fi la manifestările care vor avea loc în orașul unirii, pentru că și noi venim, din capătul celălalt al țării, din cel de-al doilea oraș al unirii, Focșani, ca să ne dăm mâna, peste Carpați, români cu români, frați cu frați, suflete cu suflete”, au transmis reprezentanții CN Unirea.

De asemenea, până pe 1 Decembrie, uniriștii vor continua acțiunile dedicate Centenarului Marii Uniri. În cadrul activității intitulate ”Români pentru România Mare”, uniriștii vor premia români excepționali, care, prin tot ceea ce au întreprins într-o viață de om, au contribuit la consolidarea statului național unitar român și la păstrarea valorilor și tradițiilor românești.

Articolul precedentCod galben de polei în multe zone din județ
Articolul următorULTIMA ORĂ O șoferiță ajunsă în șanț cu mașina, pe un drum forestier, a fost salvată de jandarmii montani și polițiștii din Soveja