Elevii și profesorii de la Colegiul Național Unirea din Focșani au derulat acțiunea „100 de eroi prind rădăcini la 100 de ani de la Marea Unire„. Acțiunea face parte din seria manifestărilor dedicate cinstirii eroilor români și sărbătoririi Unirii de la 1 Decembrie 1918. Inițiată încă de anul trecut, acțiunea a constat în plantarea a câte 100 de stejari în două comune din zona subcarpatică, Bordești și Năruja, cu participarea a 60 de elevi uniriști. Sâmbătă, 17 noiembrie, uniriștii au fost la Bordești, unde au plantat stejarii, așa cum făcuseră și în urmă cu un an. ”La 100 de ani de la Marea Unire, am plantat 100 de stejari, pentru a ne aminti de eroii care au căzut în primul și al doilea război. Ne-am bucurat că, odată cu prima zăpadă, am revenit acolo unde am plantat alți 100 de stejari, în toamna lui 2017. Și spre marea noastră bucurie, cu ajutorul Celui de Sus și sprijinul Ocolului Silvic Dumitrești, aproape toți stejarii plantați anul trecut au prins rădăcini. Iar pentru aducere-aminte, am instalat o placă de marmură, ca simbol al dăinuirii noastre, ca neam, pe aceste pământuri. Pentru a nu-i uita pe eroii care au scăldat aceste pământuri, cu sângele lor și pentru a aminti generațiilor viitoare, că am trecut și noi prin această lume.”, au transmis reprezentanții CN Unirea.

Duminică, 18 noiembrie, uniriștii au fost la Năruja, unde au plantat alți 100 de stejari, ”să ne amintească de alți 100 de eroi, care și-au lăsat oasele pe câmpurile de luptă și au îngrășat fiecare colț din pământul României, pentru ca noi să existăm astăzi. Ne-am bucurat, la finalul activității, că am putut să mergem și să premiem câteva văduve de veterani de război, care sunt încă în viață”, au mai precizat reprezentanții colegiului.

Articolul precedentFocșăneanca Ana Maria Bărbosu, campioană națională absolută la gimnastică
Articolul următorSe circulă destul de bine pe drumurile naționale din județ. Utilajele de la Drumuri Naționale sunt pe teren