Oamenii legii au descins din nou la Primăria orașului Panciu, unde au efectuat percheziții într-un dosar care îl vizează pe primarul orașului Panciu, Nicolae Mărăscu, aflat în cercetare la Judecătoria Vrancea. Anchetatorii suspectează că primarul ar fi favorizat angajarea unei persoane pe post de încasator la Piața din oraș. Deocamdată, asupra primarului sau altor angajați nu s-au luat măsuri restrictive, polițiștii ridicând dosarul de angajare. Contactat telefonic, edilul ne-a declarat că nu sunt motive să se teamă și că angajarea s-ar fi făcut cu respectarea legii. Nu este pentru prima oară când Primăria Panciu este ținta procurorilor. În martie, anul trecut, fostul primar al orașului, Iulian Nica, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Anchetatorii au făcut percheziţii la sediul Primăriei Panciu şi la domiciliul fostului edil, de unde au ridicat numeroase documente.

Potrivit procurorilor în dosarul de corupţie apar infracţiunile abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, delapidare şi instigare la delapidare.

În dosarul primarului Iulian Nica mai au calitatea de suspect şapte angajaţi ai primăriei şi ai unei instituţii subordonate Primăriei Panciu. Este vorba despre societatea de salubrizare din localitate prin intermediul căreia s-ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro, aşa cum au stabilit procurorii.