Primarii liberali din Vrancea îl acuză pe președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, că acordă, din nou, fonduri discreționar comunelor, în funcție de apartenența politică.

„Liga Aleșilor Locali a Partidului Național Liberal Filiala Vrancea, prin primarii liberali ai comunelor Bălești, Bârsești, Biliești, Bolotești, Bordești, Broșteni, Ciorăști, Chiojdeni, Gura Caliței, Homocea, Jariștea, Nereju, Răstoaca, Tâmboești, Tulnici, Urechești, Vizantea Livezi au depus astăzi la Consiliul Județean o plângere prealabilă față de modul discreționar și cu nerespectarea realității din teritoriu în care au fost repartizate sumele din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa în anul 2020, precum și sumele defalcate din TVA și impozitul pe venit previzionat pe anii 2021 – 2023.
În plângerea făcută, aleșii liberali consideră discreționară și tendențioasă repartizarea, solicitând Consiliului Județean modalități corecte și echidistante și, mai ales, să dea publicității și să reanalizeze transparent toate cererile și situațiile transmise de către unitățile administrativ-teritoriale din județul Vrancea. „Urechismul” celor de la Consiliul Județean rezultă și din faptul că nu se face dovada îndeplinirii prevederilor art. 18 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, în care se stipulează obligativitatea consultării autorităților publice locale, prin structurile asociative ale acestora, asupra procesului de alocare a resurselor financiare de la bugetul de stat către bugetele locale. În repartizarea făcută de pixul lui Oprișan Marian se regăsesc numeroase anomalii, de genul repartizării unor sume de trei ori mai mari unor UAT-uri cu o populație de 1500 de locuitori, față de UAT-uri cu o populație de 4000 – 5000 de locuitori. Există oare programe de dezvoltare locală ce trebuie susținute? Există programe de infrastructură ce au nevoie de cofinanțare locală? Au cheltuieli mari de funcționare? Sunt întrebări legitime la care trebuie să se răspundă, dacă onor Consiliul Județean ține la transparență și bun simț, anunță
Liga Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal Filiala Vrancea”

Articolul precedentULTIMA ORĂ Un șofer turc a omorât un vrâncean pe trecerea de pietoni de la Bachus
Articolul următorMinistrul vrâncean al Dezvoltării – ordonanță de urgență pentru conectarea satelor la gaze naturale