Odată cu înaintarea în vârstă, viaţa sexuală poate întâmpina anumite piedici. De la dureri în timpul contactului sexual, frecvente în rândul femeilor, la dificultăţi în atingerea sau păstrarea erecţiei, în cazul bărbaţilor, astfel de probleme pot fi tratate cu succes graţie unei tehnologii de ultimă generaţie.

Scăderea dorinţei sexuale este un fenomen tot mai frecvent întâlnit în rândul femeilor. În lume, aproximativ 40% din femei suferă de disfuncţii sexuale, întâmpinând dificultăţi în procesul de excitare sau în atingerea orgasmului, iar asta le provoacă un stres psihic major. Incapacitatea de a atinge orgasmul (anorgasmia) apare mai des în rândul femeilor decât al bărbaţilor. Procentual, între 10 şi 25% dintre femeile de toate vârstele nu au experimentat niciodată un orgasm şi aproximativ o treime dintre femei şi-au pierdut capacitatea de a avea orgasm din cauza durerilor pelvine cronice. O problemă des întâlnită în timpul contactului sexual este apariţia durerii. Aceasta se manifestă la 50% din femeile de orice vârstă. Durerile din timpul contactului sexual pot avea mai multe cauze, vaginismul, vulvodinia, infecțiile vaginale, endometrioza, bolile ovariene sau menopauza fiind doar câteva dintre ele.

Disfuncţia erectilă este o problemă des întâlnită în rândul bărbaților. Afecţiunea se traduce prin incapacitatea de a obţine o erecţie sau de a menţine erecţia în timpul contactului sexual sau/şi scăderea dorinţei sexuale. În majoritatea cazurilor, aceste probleme duc la scăderea încrederii în sine, pot produce stres și dificultăţi în relaţia de cuplu.

Despre tratament și terapie în astfel de situații puteți citi pe realitatea.net.

Articolul precedentULTIMA ORĂ Poliția îl anchetează pe primarul de la Slobozia Bradului
Articolul următorO femeie a murit după ce a fost călcată de două mașini