Așa cum ați citit pe realitateadevrancea.net, un tânăr din județul Vrancea i-a impresionat pe locuitorii unei comune din Italia. Ionel Toma era șomer și s-a hotărât să repare parcul din comuna în care se stabilise – Oliveri, Sicilia. După ce a fost felicitat de întreaga comunitate, în frunte cu autoritățile locale, Ionel Toma a primit oferte de locuri de muncă de la două firme din zonă. „Şi suntem foarte fericiţi că, măcar o dată, cuvintele cu care ne spunem poveştile sunt proiecte într-o inimă generoasă şi încep cu o propoziţie care sună ca o speranţă: <<Ion, am o slujbă pentru tine>>. Ion s-a grăbit să ne mulţumească, iar ochii îi străluceau de bucurie şi recunoştinţă”, au scris, din nou, pe Facebook reprezentanţii Primăriei din Oliveri. Tânărul vrâncean le-a mulțumit și a promis că se va ocupa în continuare de îngrijirea parcului. „Domnule primar, chiar dacă lucrez, sâmbătă voi fi liber. Nu vă faceți griji, voi continua să tratez paturile și să fac curat în locul de joacă”, le-a transmis Ionel Toma autorităților din Oliveri.

Ionel Toma are 33 de ani, este din Vrancea și a plecat în urmă cu 10 ani în străinătate, pentru a munci și a-și crea un trai mai bun. După ce a lucrat 7 ani în Grecia, a plecat în Italia, unde se află, deja, de 3 ani. Are doi copii, dar, până săptămâna trecută, nu avea un loc de muncă stabil. Așa că, primind permisiunea autorităților, el a reparat voluntar parcul micii localități din Sicilia, a curățat și amenajat spațiile verzi din jurul copacilor, a plantat flori, schimbând radical aspectul urban al unor zone din localitatea în care trăiește împreună cu familia sa. Ionel Toma a fost felicitat de toată lumea, iar localnicii au cerut ca tânărul rezident să primească mai repede cetățenia italiană.

Articolul precedentIncendiu la supermarketul PACO de la Gara Focșani
Articolul următorAUDIO Viorica Dăncilă, o nouă gafă, la Mărășești: lupt împotriva unei țări în care să se regăsească toți românii